Info

Her vil du finne alt du trenger å vite om Skjærvafest 2018. Denne siden vil oppdateres jevnlig ettersom festivalsommeren nærmer seg, men er det noe du lurer på som du ikke finner svar på her, ta kontakt via denne siden.

Våre festivalarmbånd vil ha forskjellige farger etter hvilken billett du har kjøpt og hvilke rettigheter du har på området. Disse vil fungere som adgangsbevis i hele festivalperioden og må settes på armen før du går inn på festivalområdet Det er derfor pålagt å vise gyldig legitimasjon ved innløsning av festivalarmbånd.

Som arrangør bruker vi betydelige økonomiske ressurser på sikkerhetstiltak og vi samarbeider tett med profesjonelle aktører fra Politiet, Røde Kors, brannvesenet, ambulansetjenesten, vaktselskaper og sikkerhetsrådgivere.

Av sikkerhetsmessige årsaker er nedre aldersgrense satt til 15 år under Skjærvafest. Det vil si at de som fyller 15 år i kalenderåret 2019 kan komme alene inn på festivalen. Det er viktig at besøkende tar med gyldig legitimasjon og vi presiserer at enhver forfalskning av legitimasjon vil bli politianmeldt.

Publikum under 15 år må ledsages av verge, en edru person over 20 år. Vi presiserer at dette er et arrangement med mange voksne. Det vil være trangt, mye folk i bevegelse og høy musikk. Foreldre som velger å ha barn med på konserten MÅ ha tilsyn til disse hele tiden og vi anbefaler at de forlater festivalområdet dersom det reageres på høy lyd, trengsel etc. Vi anbefaler at voksne med barn benytter bakre del av konsertområdene hvor det er langt mindre trengsel enn fremme ved scenene. Det vil også være et eget område dedikert til barn.

All servering av alkoholholdig drikke er regulert av Alkoholloven. Egne vakter vil passe på at dette overholdes og ved eventuelle brudd vil vedkommende få klippet inngangsbånd og bli bortvis fra festivalområdet umiddelbart. Langing vil også medføre at festivalbånd klippes og vedkommende bortvises. All bruk av falsk legitimasjon vil bli politianmeldt.

Det vil være alkoholservering inne på området, og mindreårige som blir observert med alkohol vil bli fratatt festivalarmbåndet og umiddelbart bortvist. Det samme gjelder personer som overlater alkohol til noen under 18 år!

Drikke
Inne i serveringsteltet finner du utsalgssteder for alkoholfrie og alkoholholdig drikke på festivalområdet.
Det kreves gyldig legitimasjon for kjøp av alkohol. Brukere av falsk legitimasjon vil bli bortvist fra festivalområdet og politianmeldt. Brudd eller forsøk på brudd på alkoholloven vil også føre til bortvisning fra festivalområdet.

Mat
Det vil også være salg av festivalburgere etc. inne i serveringsteltet. I år som i fjor er det Kristin Glærum som står for mattilbudet.

Publikumssikkerhet er svært viktig for festivalen. Festivalen har derfor egne sikkerhetsvakter. I tillegg vil både Røde Kors og vektere være tilstede. Vær oppmerksom på at det kan oppstå press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

Det er en kjensgjerning at vi her på Nordmøre har alle typer vær, og gjerne på samme dag! Derfor er vi trygge på at alle tar sine forhåndsregler og kler seg etter hva som ventes av elementer fra oven.

Det er ikke flaut å ha på seg ullundertøy, støvler og regnhyre på festival om. Dette er tvert imot det mest moteriktige antrekket som finnes på gråværsdager.   Hvis derimot solen smiler til oss er det ingenting som er så deilig som å kaste skjorta og vise fra sixpacken, og Skjærva er det fineste sted på jord når værguden smiler til oss. MEN ha alltid litt ekstra varme klær i veska eller sekken til når sola går ned!

Vi er imidlertid trygge på at dere tar alt med et smil, og som det jo heter her i Kristiansund: I medvind uansett vær!

– Medbrakt mat og drikke
– Spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander
– Paraplyer
– Campingutstyr
– Profesjonelt kamera- og videoutstyr
– Selfiestang eller lignende
– Dyr

Gjenstander som er forbudt etter norsk lov er selvsagt ikke tillatt på festivalområdet. Vaktpersonalet kan nekte publikum å ta med gjenstander som de vurderer kan utgjøre en risiko inne på festivalområdet.

Unntak kan gjøres ved spesielle behov. Ta kontakt med festivalen i god tid for å avklare dette.

Hvordan komme seg til Kristiansund med fly?

Det er SAS og Widerøe som flyr til Kristiansund.

Hvilke fly som ankommer Kristiansund kan du se her:
https://avinor.no/flyplass/kristiansund/

Når du kommer til Kristiansund lufthavn har du følgende muligheter:
https://avinor.no/flyplass/kristiansund/til-og-fra-flyplassen/buss-taxi-og-bil

Det er også mulig å ta Norwegian eller SAS til Molde, for deretter å ta buss til Kristiansund.

Hvilke fly som går til Molde finner du her:
https://avinor.no/flyplass/molde/

For buss videre fra flyplassen, se under her.

Hvordan komme seg til Kristiansund med buss?

Dersom du vil reise til Kristiansund med buss er det først og fremst FRAM som opererer disse. Du kan se på ulike ruter her:
http://frammr.no/Ruter/Buss

Fra Aure:

Det går buss, rute nr 821, dette tar ca 1 time og 50 minutter. Det er også mulig å ta buss og hurtigbåt. Dette tar en time lengre enn kun buss.

Du kan planlegge reisen din her: http://www.frammr.no/Ruter/Reiseplanlegger

Fra Smøla:

Det går båt fra Edøya som korresponderer med bussrute 821. Dette tar i overkant av 2 timer. Alternativt kan du ta Kystekspressen som går direkte fra Edøya til Kristiansund. Dette går raskere.

Du kan planlegge reisen din her: http://www.frammr.no/Ruter/Reiseplanlegger

Fra Surnadal:

går buss, rute 905 og rute 901, eventuelt 902 og 100, eller 902 og 901. Dette tar mellom 2 og 3,5 timer alt etter hvilket alternativ du velger.

Du kan planlegge reisen din her: http://www.frammr.no/Ruter/Reiseplanlegger

Fra Eide:

Det går buss, rute 502 og 501, eventuelt 502 og 100. De to rutene tar henholdsvis 1 time og 15 minutter og i overkant av 2 timer.

Du kan planlegge reisen din her: http://www.frammr.no/Ruter/Reiseplanlegger

Kontakt oss

E-post: info@skjervafest.no

Her er festivalområdet