Artister 2019

Bjørn Eidsvåg

Vi er veldig stolte av å få en av Norges desidert største mannlige artister på besøk. Med 10 Spellemannsnominasjoner, 4 Spellemansstatuetter og utallige andre priser på peishylla, hyllet og elsket i generasjoner, samfunnsengasjert og alltid oppdatert er Bjørn Eidsvåg en bauta. Med 25 studioalbum og eget hyllestalbum har Eidsvåg opparbeidet seg en helt unik posisjon i norsk -musikkliv. Han har skrevet en rekke udødelige låter som flere generasjoner av nordmenn har et sterkt forhold til. På vei til Åge sin store jubileumskonsert i Trondheim 10. august tar han turen til Kristiansund, og Skjærvafest, for å gi oss en minnerik kveld på Innlandet fredag 9. august.

Donkeyboy

Siden oppstarten for snart et tiår siden har Donkeyboy toppet lister, og vunnet hjerter og priser med sitt særegne sound. Debutsingelen Ambitions skapte pop-historie, og siden har det gått slag(er) i slag(er) med suksess-singler som blant annet Sometimes, City Boy, Triggerfinger og Crazy Something Normal.  Hitlåtene, og albumene Caught In A Life (2009), Silver Moon (2012) og Lost (2016), har tilsammen høstet inn 32 platinatroféer, og til nå streamet svimlende 200 millioner ganger, bare i Norge. Etter en liten pustepause er nå bandet tilbake for fullt med låta Kaleidoscope, og er klare for å lage skikkelig fest på Skjærvafest lørdag 10. august 2019!

El Cuero

2017 var det aller travleste året i El Cueros 11-årige historie. Etter 3 lange Norgesturneer, to albumutgivelser, tv-opptredener og en fantastisk avslutningskonsert i Braatthallen så har tempoet vært skrudd betraktelig ned i 2018. Fokuset nå ligger på låtskriving, og iløpet av 2019 vil det 7. studioalbumet bli spilt inn! Sjansen er derfor stor for at hjemmepublikummet i Kristiansund blir de første som får høre ny musikk fra El Cuero på Skjærvafest 2019.

The Dogs

Hurra bikkjene er tilbake! The Dogs spilte en strålende konsert på den aller første Skjærvafesten i 2016. Da var de på en måte «det nye bandet til Kristopher Schau», nå er de DET BANDET alle snakker om, alle elsker og alle vil ha!

The Dogs gir ut nytt album hver eneste januar, de selger ut Rockefeller i Oslo hver eneste april, og de spiller på klubber og festivaler i hver eneste by og bygd i Norge. Dessuten har nå også europeerne fått øynene opp for bandet, så bare det å få dem til Kristiansund er rett og slett et lykketreff! Etter Skjærvafest bærer det nemlig rett ned til Tyskland for å spille på den legendariske festivalen Summer Breeze Open Air utenfor Stuttgart, med 100 000 gærne metall- og rockefans fra hele Europa.

The Dogs avslutter hovedscenen under årets Skjærvafest lørdag 10. august!

Isák

Dette bandet er en åpenbaring på scenen, og definitivt framtiden for Norsk musikk! I løpet av 2018 har sågar hele Norge fått stifte bekjentskap med frontfigur Ella Marie Hætta Isaksen, som på sensasjonelt vis gikk helt til topps under årets Stjernekamp på NRK. Det er etter hvert svært mange kulturjournalister i Norge som utpeker dette bandet som den neste store eksportartikkelen fra Musikk-Norge, og på Skjærvafest 2019 kan hele Nordmøre få høre akkurat hvorfor hypen nå er så stor på denne kraftfulle trioen. Dette er pop-musikk fra øverste hylle, med en ny og spennende fusjon av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, og ryktene om fantastiske konserter får oss allerede til å dirre av spenning inn mot neste års festival.

Spidergawd

Se for deg en Monster Truck i vill fart nedover lia dundrende rett mot hovedscenen på Skjærva! Det er antakeligvis slik det vil fortone seg når Spidergawd inntar Innlandet i sommer. Dette er Trondheims nye store superband, bestående av medlemmer som spiller, eller har spilt, i band som Motorpsycho, Moving Oos, Gåte, Orango, Hopalong Knut og Cadillac for å nevne noen. Spidergawd henter inspirasjon fra de klassiske hard-rock og bluesbandene på 70, 80 og 90-tallet, og blander det inn med en solid og potent dose med skolert musikk-kunnskap. Helt foran på scenen, og midt i tryne på publikum, sitter Norges best trommis Kenneth Kappstad og dæljer løs på trommene, mens Trondheims wonderboy Per Borten spyr ut fete gitarriff og kule vokallinjer. Spe så på med Hallvard Gaardløs på bass og Rolf Martin Snustad på sax og du har kjernen i Spidergawd. Men mine damer og herrer: i vinter drar bandet på en 3 måneders lang Europaturnè, etterfulgt av en intensiv festivalsommer, og hvem er det som kommer til å spille gitar på disse konsertene? Jo ingen ringere enn Brynjar Takle Ohr fra El Cuero. Det blir fett det!!!

Cherry Tree

Blant folk som følger ekstra nøye med på musikklivet på Nordmøre så har det lenge ligget og ulmet et stort låtskrivertalent et sted på Gomalandet. Nå slår det ut i full blomst, og endelig trår Ida Alette Olin for alvor inn i rampelyset!  Hun har nå startet prosjektet «Cherry Tree» sammen med sin ektemann Åge Sæther på gitar, Øystein «Nappe» Dahle på bass og Adrian Athola fra «The Stapes» på trommer. Debut EP’en kommer ut 14. desember, og inneholder 3 nydelig spor. Ida følger i fotsporene til mange av de store kvinnelige låtskrivere, helt fra Emmylou Harris og fram til vår egen Monica Heldal. Varemerket er nydelige harmonier i et ur-amerikansk landskap preget av blues og country. Vi gleder oss virkelig til å se gjengen entre Surnadal Sparebank-scenen rett før Bjørn Eidsvåg fredag 9. august 2019.

Tea Megaard

Vi har noe uoppgjort mellom Skjærvafest og Tea. I år ble både hun og vi beseiret av århundrets sommerstorm, og skuffelsen var enorm når vi måtte ta den kjipe telefonen for å si at Tea ikke kunne spille. Derfor var faktisk Tea og bandet hennes vårt førstevalg for 2019. Hun er dessuten det nærmeste vi kommer en festivalmaskot, med strålende konserter både i 2016 og 2017. Vi gleder oss stort til å nok en gang se Nordmøres største låtskrivertalent skinne på scenen i Skjærva!

DJ Faia

Gry Faia er ekte Kristiansundsjente, og ikke bare det, hun har til og med utsikt over Skjærva fra huset til familien sin på Innlandet. Det er kanskje ikke alle som vet det her oppe på berget, men hun er også en av de store ildsjelene i det elektroniske musikkmiljøet i hovedstaden! Helt siden Faia startet å spille for over 10 år siden har hun vært en ettertraktet DJ og klubb promotør. Hun har spilt på de fleste klubbene i Oslo og har hatt spillejobber i Norges store og små byer, på festivaler og eventer, pluss at hun spiller jevnlig på house og techno klubber rundt omkring i Europa

Faia er dessurten hjernen bak Femmes Fatales konseptet og er fast DJ sammen med MØRK. Det siste året har hun jobbet i studio med Duppeditt, og har blitt signert av Huldra Recordings med låten «Go Away».

Hun har spilt med store artister som Nastia, Oxia, Djuma Soundsystem, Crussen, Thomas Schumacher, Pig & Dan, Guy J, BeSvendsen, Turmspringer, Bedderman & Dahlmann, Moog Conspiracy, Gabriel Ananda, Dense & Pika, Lottie, og mange flere.

Faia elsker å stå bak spillerne og det reflekterer også driven, energien og lekenheten i hennes valg av låter. Musikksmaken hennes er en bred miks av sjangre innenfor house og techno. Det blir alltid god stemning når denne dama står bak miksebordet.

Faia spiller i teltet fredag 09. august!

Primacy Funk

Også i år fyller vi opp det store teltet med det beste byen har å by på av elektronisk musikk. Primacy Funk kommer seilende inn på en «Mørkeblå» bølge og lover å løfte stemninga i taket lørdag 10. august. Med flere millioner avspillinger på strømmetjeneste youtube og spotify, signert platekontrakt med Eccentric Music med distribusjon via Universal Music Norge og utallige opptredener de siste årene på festivaler og nattklubber er navnet begynt å feste seg her til lands og i utlandet.
Det siste året har bydd på mye spennende, høydepunktene var Skjærvafestivalen 2018 (Link til TK med video), Gatefæst i Trondheim foran 2500 feststemte deltakere og all reisinga i Norge på forskjellige festivaler/eventer/nattklubber.

Det siste året har han delt scene med Hkeem, Arif, Jaa9 og OnklP med flere.

Musikkåret 2019 byr på mye spennende, blant annet Mørkeblå (KBK) laget til Kristiansund Ballklubb. Flere låter kommer også fra gruppa Primacy X Emsky!

Kontakt oss

E-post: info@skjervafest.no

Her er festivalområdet