Artister 2018

C.C Cowboys

Etter å ha hatt Raga Rockers første året, og Valentourettes i år så fortsetter vi å booke i hvert fall et band som står for den solide norske rocken som mange av oss har et sterkt forhold til helt tilbake fra 80-tallet og fram til i dag. Nok en gang er det et av de store norske banda, som har beina plantet godt i den delen av rock der fuzzgitar, sterke låter og enda sterkere tekster står sentralt, som står på plakaten. I 2018 kan vi derfor stolt presentere C.C Cowboys!

Rockebandet C.C Cowboys holder seg stadig like aktuelle, og er blant de mest profilerte norske artistene i radio- og konsertsammenheng. De har siden -80 tallet gitt ut et tosifret antall album, som alle kategoriseres som bestselgere. Alltid med gode omtaler i pressen, sågar med Spellemannspriser sånn for å understreke den sterke kvaliteten.

I dag er C.C Cowboys et sterkere og mer samspilt band enn noensinne. Spesielt etter at Per Vestaby og superprodusent Jørn Christensen meldte overgang fra Mercury Motors ble bandet et skikkelig live-monster som aldri skuffer sitt publikum. Og da vi var og så dem på et utsolgt Rockefeller i oktober så var vi aldri i tvil om at vi måtte gjøre et forsøk på å få dem tilbake til Nordmøre og Kristiansund!

C.C Cowboys spiller lørdag 11. august.

Backstreet Girls

Backstreet Girls har siden starten på midten av åttitallet vært tro mot sitt konsept, sine fans og sine verdier. Deres energi og råslepne boogierock har gjort både platene og konsertene til opplevde milepæler for flere generasjoner Norske musikere, og deres legendestatus ble tydelig da filmen «Tilbake til Muotathal» ble sendt på TV2 og fikk visninger på kinoer og filmfestivaler både i Norge og internasjonalt.

For oss som har fulgt Norsk musikk tett så kan det virke som om Backstreet alltid har vært der, og det har de faktisk! Noen påstår at det er kun rotter, kakerlakker og Keith Richards som vil overleve en atomkrig, men der tar de feil. Når røyken etter den siste bomba legger seg så vil lyden av boogie-rock sakte men sikkert sive ut av et kjellerlokale på Vålerenga og spre seg utover resten av det som er igjen av planeten vår, og tilslutt vil den sikkert spre seg helt til bunkeren til Keith, som også vil joine bandet.

Men før den tid spille de på Skjærvafest 2018. Dette vil skje fredag 10. august kl. 19:30, sørg for å møte opp før bombene kommer!!!

Bob Hund (SE)

Sveriges største og mest legendariske indie-rockband kommer til Kristiansund, det er vi i Skjærvafest utrolig stolte og glade for! Det sære, vakre, skjøre og rare bandet som satte standaren for ny skandinavisk rock på 90-tallet er ennå særs aktiv. Med over et dusin album, vinner av flere Svenske Grammis og skrytt opp til himmelrike for sine liveshow skal de sette sitt preg på Skjærvastranda fredag 10. august!

Uttrykk som «et av de beste liveband» blir brukt i tide og utide om alskens artister, men en Bob Hund konsert setter minner i hjernebarken som sitter som klister i lang lang tid. En forsamling med nerder og outsidere som på underlig vis smelter sammen i en kakafoni av vellyd, ledet av en mildt sagt karismatisk frontfigur i Thomas Öberg, har solgt ut konsertlokaler i hele Skandinavia i årtier, og vært en stor attraksjon på alle de store festivalene i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Blant annet gjorde de et uslettelig inntrykk på Øyafestivalen i 2009.

Bandet har plukket med seg flere Grammis (Sveriges Spellemann) opp igjen årene, og albumet «Jag rear ut min själ! Alt skall bort!!!» fra 1998 er å regne som den Skandinaviske Indie-rock bibelen. De er dessuten proppfulle av innfall og sprell, og har bl.a auksjonert bort sine instrumenter for deretter å låne nye av publikum, spilt live til stumfilm og satt opp egne operarer og festivaler. I år har de prosjektet « Fan-tastisk! 365 dager med Bob Hund på Malmö Konserthus», hvor bandet setter opp en rekke ulike konserter og utstillinger hele året gjennom.

Nå skal altså Bob Hund sette sitt underlige preg på Nordmøre, og store fans som vi i Skjærvafest er, så gleder vi oss som barn på julaften til fredag 10. august!

Death By Unga Bunga!

Endelig har vi fått kloa i Death By Unga Bunga! Rockerebellene fra Moss Rock City har stått høyt på ønskelista siden starten av Skjærvafest, og i 2018 er altså tiden endelig inne til at vi får dette fantastiske live-bandet til en scene på Nordmøre! 

Helt siden de kom fram i lyset som Ukas Urørt på P3 i 2009 så har DBUB stadig tatt nye steg mot toppen av norsk rock. Med en herlig blanding av garasjerock, psychedelica og hardrock tilfører bandet en helt unik energi til den norske musikkscenen. DBUB har flere album på samvittigheten, og ble nominert til Spellemann så sent som i 2016. Men det er som live-band at de virkelig kommer til sin rett. Med en fantastisk frontfigur, i Sebastian Unstad Olsen, i spissen tar det virkelig av når bandet entrer scenen. Og det er ikke bare på scenen det går hett for seg, DBUB har en helt unik evne til å få med seg alle publikummere på festen også, noe som resulterer i opplevelser som folk snakker om i mange år framover.

Det kommer til å bli en råfrekk og svettende konsert når Death By Unga Bunga entrer scenen under Skjærvafest 2018.

Godsize

Har det noen gang eksistert et villere, galere og sprøere band i Kristiansund enn dette? Et nesten diktatorisk regime drevet fram av en rabiat lillebror, med en storebror med kniven konstant på strupen, og med en vettskremt guttunge på bass, som sikkert desperat prøvde å finne en fornuftig plass i dette bisarre landskapet.

Godsize skulle bli verdens største metal-band, og midlene var hva det enn måtte være. Timesvis med øving, timesvis med bilkjøring, timesvis med masing på plateselskaper og artistbyråer, kun lov til å snakke Engelsk på scenen og backstage (de filmet jo det meste må vite) og en ukuelig tro på seg selv var resepten. Midlene til å fullføre drømmen ble finansiert med hundrevis av pubjobber, der bandet også lærte seg å være disiplinert. Det tok seg nemlig ikke ut å spille akustiske pub-hits med doble basstrommer, selv om noen også gjorde forsøk på dette iblant.

15 år etter oppbruddet er det endelig klart for avskjedskonserten vi aldri fikk!

Godsize er klare til å avslutte tidenes tredje Skjærvafest, og det skjer lørdag 11. august kl. 23:15. En eksklusiv avslutningskonsert kun for oss. Hvem tørr å gå glipp av dette fyrverkeriet??? Ikke vi, ikke du og ikke alle kompisene dine!

Tennis

Hvem kan smykke seg med tittelen «Den aller første vinneren av NRK P3’s Urørt»? Jo det kan bare Tennis gjøre, av alle artister i hele verden!

Fredags kveld avsluttes dermed med ingen ringere enn Kristiansunds egen popsensasjon. Det vil si at vi kan fortsette å danse ellevilt ut i natten, selv etter at Bob Hund tar av fra backstagen på Skjærva med romskipet sitt.

Tennis har sågar 20 års jubileum i år, og feirer dette med noen få meget eksklusive konserter iløpet av året. Bandet har altså sin opprinnelse fra KSU, og er godt kjent for de fleste her. Etter noen vellykkede singelslipp, samt utgivelse av debutalbum i 1998, fortsatte bandet sin ferd og endte opp i Bergen. Det var der de holdt til da de altså ble verdens første vinnere av NRK P3’s Urørt.

Dette er fengende sommer-pop med tempo og energi, og du kan forvente deg både «I’m Spartacus», «Here Comes The Costguard» og mange andre deilige låter på hovedscenen under Skjærvafest 2018.

Spiller fredag 10. august ca. kl. 23:15.

Saturday City

Mossebandet Saturday City gav ut et av de aller vakreste albumene i 2017. Det var ikke bare vi som var av den oppfatning, også et samlet Norsk pressekorps trillet femmere og seksere for det nydelige debutalbumet «Through This Reality».

I hele høst var bandet med som oppvarmingsband for El Cuero, og det ble etter hvert et soleklart krav fra Cuero-gutta om at Saturday City snarest må komme seg opp til Kristiansund for å vise seg fram for et entusiastisk nordmørspublikum.

I likhet med El Cuero så består kjernen i Saturday City av et brødrepar. Magnus og Stian Guldbrandsen trakterer begge vokal og gitar. Magnus er den drivende kraften som låtskriver, og lillebror Stian er etter hvert blitt en av de beste og kuleste gitarister på den Norske musikkscenen. Noe han også viser til fulle i sitt andre band Death By Unga Bunga, som heldigvis også kommer til Skjærvafest i sommer. Magnus på sin side har en viktig rolle i bandet til Elvira Nicolaisen og medlemmene har også bakgrunn fra Beezwax og Tusmørke. Musikken strekker seg fra oppløftende powerpop  til ømme country/americana ballader. En fellesnevner for alle låtene er fengende melodier, positiv energi og et driv som passer godt på en festivalscene, som f.eks Skjærvafest andre helga i august.

Primacy X Emsky

Primacy x Emsky består av de to bestevennene Jim Marius Larsen fra Kristiansund og Emil Andersen fra Stjørdal. Gutta møtte hverandre i Trondheim, backstage på en gig, og det var starten på eventyret for gutta.

Emil går under aliaset Emsky, har 10 års fartstid som DJ og produsent. Emil startet med hip-hop som sin hovedsjanger før han og Jim møttes. Jim har produsert og djet siden 2006, han nisje har vært innenfor Edm/house/futurehouse. Sammen har de spilt med artister som Mohombi, Broiler, Sirkus Eliassen, Fatman Scoop, Vinnie og mange fler! Musikksupport fra Bob Sinclar og flere artister.

Fram til 2017 var musikken kun en hobby, men i januar 2017 bestemte gutta seg for å satse på musikk og brandet "Primacy x Emskyble skapt. Dette resulterte i første singleslipp imai 2017 og har gitt gutta over en million streams som vokser raskt. De har reist rundt og spilt på klubber i hele Norge.

Torben

Som Dj og produsent har Torben over flere år levert kvalitet på alt fra store events, til små intime klubb kvelder. Med flere millioner avspillinger og lyttere fra hele verden på egne produksjoner har han også fått muligheten til å dele scene med mange av de aller største artistene i verden og nasjonalt. Sist men ikke minst som Support Dj for Tiësto under hans <Northern Lights Tour 2018> i Trondheim.

Siste 3 årene har han også vært resident Dj på Fire Fine i Trondheim som i dag er en av Trondheims desidert mest populære klubber. Dj settene til Torben er en blanding av kommersiell EDM samt funky, hardtslående og melodiøs House- noe som ikke levner noen tvil om at det blir fest!

Tea Megaard

Sanger, gitarist og låtskriver Tea Megaard er klar for Skjærvafest 2018. Tea stiller med et knallsterkt band hvor hun har med seg ingen ringere enn Odin Landbakk på gitar, Tarald Kongshaug på bass og August Nikolai Kristiansen Cancino på trommer.

Tea er bare 15 år men har allerede rukket å gjøre seg bemerket utenfor Nordmøre, - sist som pauseinnslag på NRK ‘s MGP jr. finale 2017 på Telenor Arena foran 15 000 publikummere og 1 million tv- seere. Tea’s låt ”The Fight” fikk anbefaling og meget god omtale på Urørt NRK P3. Her hjemme var det stappfullt på Havnekontoret i Kristiansund da hun solgte ut egen konsert i mars.

Tea har spilt på Skjærvafest to ganger tidligere og har vunnet Ung- Artiststipend, noe som har ført til at hun i år spiller inn ny musikk i Dreamfarm Studios i Surnadal. Og nå er Tea fra Averøya tilbake på Skjærvafest i Kristiansund - fredag 10. august.

Vairo

Vairo er en DJ- og produsentduo fra Kristiansund innenfor EDM-sjangeren (elektronisk dansemusikk). Inne i deres hjemmesnekrede studio “Vairo-Headquaters/DJ-Rorbua/Brimi’s Fjellstugu” på Nordlandet sitter den unge duoen, bestående av Ole Jørgen Sagli og Loke Ledal, i gyngestolen med beina godt plantet på skateboard’ene mens musikken dundrer rommet fullt med lyder fra deres kommende singelplater.

Musikken når utlandet og gutta kan skryte av sine 20,000 abonnenter på YouTube, 2,962,925 sammenlagte avspillinger og èn låt med i spillefilmen Børning 2.

Vairo sitt uttrykk i musikken er en blanding av mange sjangre, dandert med eksotiske instrumenter og gjerne akkompagnert med gitar og piano før hovedretten (droppet). Gutta kan by på en herlig kinematisk og rytmisk opplevelse man kan danse til (rave).

Kompisenes formål med musikken er å ha det “skjiiitgøy jahh!” samtidig som de prøver å vokse slik at Vairo blir mer internasjonalt kjent enn Atlanterhavsveien. Gutta synger og spiller selv og lager sine egne musikkvideoer, og til nå ser det ut til at musikken deres bare når fler og fler lyttere.

Reckless Souls

RECKLESS SOULS er et hett rockeband lokalisert i Trondheim, men med medlemmer fra bl.a Kristiansund. Tungt inspirert av både gammel og moderne rock med fokus på å skape god stemning og garanti for vrikking av rockefoten. Med et variert repertoar leverer
bandet rock for enhver smak.


Bandet kom til liv i 2013 via "Bandwagon" da de ble stemt frem som
publikumsfavoritt i regionfinalen i Kristiansund og har siden spilt i
Tromsø, Kristiansund, Trondheim og Oslo.

I 2016 lanserte bandet deres debut EP, "For Better Days", den 12.februar
2016 til gode tilbakemeldinger og avspilling på radio i Trondheim hos Radio
Revolt. For å sitere musikkbloggen "Musikk fra Norge:

"De fire låtene har en svak rød tråd, som EP tittelen antyder, i å se
positivt på framtiden. Det bør bandet absolutt gjøre da de leverer ett
bunnsolid førsteinntrykk i en gate der Big Bang har fått lov å berede
grunnen alene i årevis. Nå har de fått en konkurrent, ihvertfall hvis
Reckless Souls fortsetter i den gata de herjer i her."

2018 vil bli ett aktivt år for bandet, med debutalbum på vei! Albumet vil
utvide bandets uttrykk, og Reckless Souls kommer selvsagt til gi noen
smakebiter på albumet på Skjærvafest!

DJ Hansfree

DJ Hansfree, ala Hans Chr. Aandahl, begynte snurre plater(bokstavlig talt) som 11-åring, på Spider Disco i august 1993. Skjønte raskt at dette var mitt kall her i livet. Siden gikk det slag i slag, gjennom fredagskveldene i Yndlingen, ymse mobile diskotek og «Klubba-fæster», til utelivet erobret meg for 19 år siden. En tid hvor byen hadde 4 store nattklubber, og et landskjent uteliv.

Gjennom årene har jeg vel vært innom de fleste dansbare sjangre, samt en periode meg høyintensivt rølpete partypub. Men de senere år stort sett formidlet voksen, dansbar house av ulik karakter. Både på barer og nattklubber.
Personlig er techno sjangeren jeg elsker. En sjanger jeg, selv i en alder av 36 år, fortsatt føler meg «ung og lovende», med ambisjoner.

Uansett! 25 år, utallige spillesteder, og rundt 1300 spillejobber senere, er det dags for å innta Skjærvafest med konseptet «DJ Hansfree`s Big Beat Bonanza». Kremen av spillejobber i Kristiansund. Sette et sugerende punktum på en deilig augustkveld i Skjærva.
Det vil ikke bli en ren mimre-potpurri. Men et ekstremt funky, rytmisk og moderne house-sett, med elementer fra mange sjangre og tidsepoker. Garantert med musikalske godbiter du hverken har hørt før, eller ventet å høre.
Jovialt og dansbart, satt sammen på mitt eget vis. Kall det gjerne en oldschool, røff spillestil.
Så dette blir en dansefest du ikke vil gå glipp av!

Kontakt oss

Her er festivalområdet