Valentourettes

Valentourettes ble dannet i 2003 på oppfordring fra Ottar Stangeland for å opptre som backing-band med et utvalgt knippe vokalister under Punkrockfestivalen i Stavanger. Medlemmene har bakgrunn fra både Jokke & Valentinerne og Jokke Med Tourettes, og som bandnavnet indikerer er dette en sammenslåing av disse to. Med Petter Pogo på bass, Runar «Kula» Johannessen på trommer og selveste Petter Baarli på gitar utgjorde de en kraftpakke med lang fartstid og solid erfaring med materialet.

Responsen i Stavanger viste seg å være så stor at bandet la opp til en liten turné med 4-5 spillejobber. Disse konsertene solgte fullstendig ut og det viste seg å være mange som ville oppleve Joachim Nielsens sanger live sammen med andre likesinnede.

Siden den gang i 2003 har bandet spilt over 200 konserter med fulle hus fra Longyearbyen til Flekkefjord til stormende jubel og stor glede for både de som rakk å oppleve Jokke da han var blant oss, men også den oppvoksende slekt som måtte nøye seg med platene.

Etter 3 år som frontmann trakk Vidar Rugset seg, og i oktober 2006 ble ny mann på podiet bandets gode venn, den garva rockevokalisten Tarjei Foshaug. Tarjei har den erfaring og tilstedeværelse bandet trenger, samt at han leverer Joachims sanger med ekte innlevelse. En energisk frontfigur som har publikum i sin hule hånd.

Da Torshovteatret skulle sette opp musikalen Verdiløse Menn av Christopher Nielsen, basert på broder Joachims tekster, var det naturlig å hyre Valentourettes (minus Tarjei) som teaterorkester. Sammen med skuespillerne og regisør Anders T. Andersen var bandet med å utforme stykkets musikalske sider, og bidro i stor grad til dets bejublede autensitet.

Stykket var umiddelbart en stor suksess, og ble etter en periode på lille Torshovteatret satt opp på selveste hovedscenen på Nationaltheateret, der det gikk frem til siste forestilling 17.mai 2008. Da hadde musikalen hatt 70 forestillinger, samtlige med fulle hus og utsolgt til siste sete.

Valentourettes kunne etter å ha vært teatermusikere endelig konsentrere seg om det de liker aller best; reise rundt i det ganske land og spille konserter på store og små scener. Og her kommer den viktigste aktøren i konsertene inn i bildet: Publikum. Ingen andre band kan vise til et så aktivt og deltagende publikum, de synger med og skråler, danser og skåler, ler og griner og lever seg så totalt inn i tekst og musikk, smelter sammen til et stort pulserende monster som tar over hele salen og halve scenen til bandets store glede.

Denne kvartetten fortsetter å overbevise både garva konsertgjengere og nye generasjoner fans av Joachim Nielsen og hans musikk om at rock er best på konsert. Fulle hus og stormende jubel følger hvor enn de spiller, landet over, og at øl-krana går varm synes ikke å plage konsertarrangører nevneverdig heller. Og nå er det altså Skjærvafest som skal få lov til å skråle og skåle. Spiller fredag 28. juli.

13