Morudes

Den hardtslående og upolerte rockeduoen Morudes beskriver musikken sin best som psykedelisk ørkenrock. De blander energisk indierock med både blues og psykedelia der de tråkker i de musikalske fotsporene til storheter som Hendrix, Bombino og Mars Volta, og topper det hele med melodiøse vokallinjer.

Morudes består at de etterhvert anerkjente brødrene Amund (gitar/vokal) og Henrik Maarud (trommer/vokal) fra Skogbygda i Nes på Romerike, som sammen har vært grunnmuren i flere musikalske prosjekter som har gitt ut utallige plater, turnert land og strand og vunnet priser. Senest nå i høst vant Amund Maarud den meget prestisjetunge «Edvard» prisen, en utmerkelse innen norsk musikk utdelt av TONO.

Første fullengder fra duoen, Sinister Beat, kom ut 21.oktober 2016, og er således rykende fersk. De har teamet opp med produsent Erlend Mokkelbost (Montée, JR Ewing) og første singel, Magnet City, har allerede gjort stor suksess.

Flere fikk øynene opp for den samspilte duoen allerede på Øyafestivalen i 2014 og på Vinjerock og Notodden Blues nå i sommer. Duoen er et energisk fyrverkeri live, der de lar det tordne og brøle hemningsløst fra trommer og gitarer, i sitt store organiske lydunivers i det som kan betegnes som en slags live brødrefight ikledd kjeledresser.

Det er for meg helt uforståelig hvordan en duo kan låte slik som Morudes gjør. De to skaper et lydbilde som er naturlig for fem mann, og ikke to. Dette må være landets desidert mest hardtslående duo. – musikkbloggen.no

Spiller lørdag 29. juli.

 

11