Kaja Gunnufsen

Kaja åh Kaja, lyrikken og ærlighetens apostel. En dame med en sylskarp penn, som utleverer seg selv på grensen til det ubehagelige. Veldig fortjent nominert til Spellemann i kategorien «Årets Tekstforfatter». Hadde prisen gått til noen andre enn Cezinando på hennes bekostning, hadde vi blitt fly forbannet! Men nå gir vi dem en ny sjanse til å battle nok en gang den 29. juli på Skjærvafest 2017.

Kaja Gunnufsen har i løpet av de siste årene etablert seg som en av landets mest interessante og talentfulle låtskrivere. Godt hjulpet av en velfungerende sans for humor og ironi, har musikeren fra Ås blitt kjent for sin fengende og inderlige popmusikk om livets gnagende hverdagsmelankoli.

Hun fanget umiddelbart interessen til norske anmeldere og publikum tilbake i 2014 – da hun slapp sitt ikoniske debutalbum Faen Kaja. Generasjonsskildringen av livet som noenogtjue-åring sto igjen som en av årets mest kritikerroste norske utgivelser, og hun hanket inn nominasjoner til Spellemannprisen (årets nykommer) og P3-prisen. 

Vanskelighetene med å være ung og singel satte sitt definitive preg på Faen Kaja. Siden den gang har det imidlertid skjedd mye, noe som naturligvis preget den etterlengtede oppfølgeren Ikke tenk på det, som ble sluppet 14. oktober 2016. Her forutser Kaja komplisert fremtid, og det til tider hjerteskjærende albumet er derfor lesset med usikkerhet og tvil, men er heldigvis ikke helt uten håp. Fra et musikalsk perspektiv er albumet herlig konsekvent i sine fengende rytmer, sjarmerende melodier, elegante og lekne vendinger, og ikke minst full av Kajas ærlige og morsomme låtskriving, som fortsetter å balansere så elegant mellom det innsiktsfulle og det banale.

Og tilslutt Kaja: Du er ikke hva Rikard Norling var for brann, men du er hva Lionel Messi er for Barcelona! Velkommen til oss

18